1. Algemene informatie

Minimumfashion.nl is eigendom van en wordt beheerd door MINIMUM A/S met VAT no. 29196842 en is geregistreerd in Denemarken met het volgende adres:
MINIMUM A/S
Balticagade 16, Hall 3 & 4
8000 Aarhus C
Denemarken

Wanneer u een aankoop doet op minimumfashion.nl, gaat u akkoord met de onderstaande voorwaarden.

Als u problemen ondervindt met uw bestelling op de website of met het algemene gebruik van de website, neem dan contact op met onze klantenservice via  info@minimumfashion.nl. Houd er rekening mee dat u in het Engels moet schrijven.

2. Het plaatsen van een bestelling

Om een aankoop te doen op www.minimumfashion.nl, moet u minimaal 18 jaar oud zijn en een geldige betaalkaart hebben die wij accepteren. Als u nog geen 18 jaar oud bent, kunt u nog steeds een aankoop doen, maar moet u toestemming krijgen van een ouder of een voogd.

Als u jonger bent dan 18 jaar en u een aankoop doet zonder toestemming van een ouder of een voogd, wijst Minimum a/s alle verantwoordelijkheid van de hand, aangezien hierboven vermeld staat dat de koper 18 jaar oud moet zijn of toestemming van een ouder of voogd moet hebben om een aankoop te doen op www.minimumfashion.nl.

Wanneer u een bestelling plaatst bij www.minimumfashion.nl, verstrekt u enkele gegevens, waaronder uw naam, afleveradres, e-mailadres en telefoonnummer.

Minimum a/s slaat uw gegevens op in overeenstemming met ons beleid inzake persoonsgegevens.

Direct na het verzenden van uw bestelling ontvangt u een orderbevestiging. Wanneer wij uw bestelling hebben geaccepteerd, ontvangt u per e-mail een factuur, die een bindende overeenkomst vormt tussen u en Minimum a/s. Ter informatie: de orderbevestiging is geen factuur en de aankoop is niet definitief voordat u een factuur van ons heeft ontvangen. Controleer uw spammap om er zeker van te zijn dat onze e-mail niet daarin is terechtgekomen.

3. Prijzen en betaling

Bij het winkelen bij www.minimumfashion.nl krijgt u informatie over de totale prijs, inclusief bezorgkosten, voordat u bij de definitieve bevestiging komt.

Alle op www.minimumfashion.nl vermelde prijzen zijn inclusief Nederlandse btw, die momenteel 21% bedraagt.

Wij behouden ons het recht voor om prijzen zonder kennisgeving te wijzigen als gevolg van hogere kosten of als gevolg van een algemene ontwikkeling van de detailhandelsprijzen.

U kunt de volgende betaalmethoden gebruiken bij het winkelen op minimumfashion.nl: Creditcard, PayPal en iDEAL.

Als we betalingsfraude vermoeden, behouden we ons het recht voor om de bestelling te annuleren of om een identiteitsbewijs met foto te vragen, samen met de laatste vier cijfers op de creditcard die voor de betaling is gebruikt. Al uw accountgegevens worden versleuteld en verzonden via een veilige betaalmethode. Wij gebruiken een PSP-betaalmethode als onze gecertificeerde partner. Uw kaart wordt gedebiteerd zodra we uw bestelling vanuit ons magazijn hebben verzonden.

4. Bezorging

Wij gebruiken GLS als koerier om uw pakket mee te verzenden. Wij bieden verzending naar uw huisadres.

In het geval u toestaat dat het pakket ergens voor u wordt afgegeven, wijst Minimum a/s alle verantwoordelijkheid af met betrekking tot een mogelijk verlies of schade. Als u het briefje over waar het pakket moet worden achtergelaten niet heeft ingevuld en u niet thuis bent op het moment van aankomst, wordt het pakket achtergelaten bij een afhaalpunt of een depot bij u in de buurt.

Bestellingen die zijn geplaatst op minimumfashion.nl kunnen worden verzonden naar de volgende landen:

  • Nederland - levertijd twee tot drie werkdagen
  • België - levertijd twee tot drie werkdagen

Als u op een doordeweekse dag voor 11.30 uur bestelt, verzenden wij uw bestelling nog dezelfde dag.

Op uw factuur staat een track-and-tracenummer waarmee u uw pakket kunt volgen. U kunt de status van uw bestelling bekijken op www.gls-group.eu.

Wij tonen alleen producten die op voorraad zijn, maar mochten wij om een of andere reden uw product niet kunnen leveren of mocht de bezorging om andere redenen vertraging oplopen, dan laten wij u dit zo snel mogelijk weten.

5. Retouren

Om een bestelling te retourneren, moet u, binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling, de volgende stappen uitvoeren.

  • 1. Vul het retourformulier in dat bij uw bestelling is meegeleverd en plaats deze in het pakket met de artikelen die u wilt retourneren. Als u een nieuw retourformulier nodig heeft, klikt u op deze link.
  • 2. Plaats het vooraf betaalde retourlabel op het pakket. Als u geen retourlabel heeft ontvangen, neem dan contact op met  info@minimumfashion.nl
  • 3. Breng het pakket terug naar uw lokale postkantoor. Van daaruit wordt het naar ons teruggestuurd.

We gebruiken www.returnyourparcel.eu voor alle retouren. Dit betekent dat u van ons een retourlabel krijgt en daarna naar uw lokale postkantoor gaat.

Houd er rekening mee dat het vier tot vijf weken kan duren voordat we uw retourzending hebben verwerkt en het geld weer op uw rekening staat. We doen ons best om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen.

Helaas kunnen we niet omruilen met een andere maat of stijl.

Weigering om een pakket bij aankomst in ontvangst te nemen wordt niet gekwalificeerd als een rechtmatige retour en we behouden ons het recht voor om u een bedrag in rekening te brengen om eventuele extra kosten met betrekking tot uw weigering te dekken.

U bent aansprakelijk voor waardevermindering als u het product op andere manieren heeft getest of gebruikt dan gewoonlijk in de winkel is toegestaan. Wanneer we het product ontvangen, zullen we de staat ervan beoordelen en u het bedrag terugbetalen waarvan we vinden dat het overeenkomt met de staat van het artikel.

6. Uw rechten als klant

Volgens de Deense wet bent u gedekt door een wettelijke productiegarantie van twee jaar.

Als u een klacht wilt indienen, dient u dit binnen een redelijke termijn en uiterlijk binnen twee maanden te doen.

Als uw klacht betrekking heeft op een defect in een product, raden wij u aan om contact met ons op te nemen via  info@minimumfashion.nl zodra u het defect heeft gevonden om de verwerkingstijd voor uw claim te verkorten.

Als we de claim als gerechtvaardigd beoordelen, zullen we al uw kosten die gemoeid zijn met het terugsturen van het product terugbetalen. In het geval dat wij de claim niet als gerechtvaardigd kunnen beoordelen, zijn de verzendkosten voor uw eigen rekening.

We raden u aan om het product veilig te verzenden en een ontvangstbewijs te vragen. De verantwoordelijkheid voor het pakket ligt bij u, totdat wij het hebben ontvangen. Het is daarom raadzaam om indien mogelijk een ontvangstbewijs met de verzendkosten en een track-and-tracenummer te bewaren.

7. Afwijzing van aansprakelijkheid

Minimum a/s geeft geen garanties met betrekking tot de juistheid van de informatie op de website en is ook niet aansprakelijk als producten uitverkocht zijn. Dat gezegd hebbende, proberen we natuurlijk de inhoud en het materiaal op de website juist, up-to-date en in overeenstemming met de respectieve wetten te maken. Als u informatie onnauwkeurig vindt, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij kunnen de inhoud van de website bovendien te allen tijde wijzigen en wij zijn niet verplicht u hiervan vooraf op de hoogte te stellen. We raden u daarom aan om onze algemene voorwaarden te bekijken wanneer u onze site gebruikt.

Minimum a/s is niet aansprakelijk voor enig verlies of schade door het gebruik van de website.

8. Copyright en links naar websites van derden

Alle elementen op de website zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van Minimum a/s. De informatie mag daarom alleen worden gebruikt met toestemming van Minimum a/s.

Voor links naar websites van derden kan Minimum a/s noch garanties geven noch aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud die op de website van derden is geplaatst.

We bieden de links alleen voor uw gebruik, maar als u ervoor kiest om een website van derden te bezoeken, is dit op eigen risico.

9. Beleid inzake persoonsgegevens

Wij gaan vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Lees ons privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe we de persoonsgegevens gebruiken die u verstrekt in verband met de bestelprocedure en uw gebruik van de website in het algemeen.

9.1 Het doel van ons beleid inzake persoonsgegevens is om uit te leggen hoe we uw persoonsgegevens verzamelen, beschermen, gebruiken en opslaan.

9.1.1 Welke informatie verzamelt Minimum over u?

Wij verzamelen uw voor- en achternaam, postcode en woonplaats, adres, e-mailadres, telefoonnummer en uw bestelgeschiedenis.

We gebruiken uw persoonsgegevens alleen om u toegang te geven tot de producten die op www.minimumfashion.nl worden aangeboden en om eventuele bestellingen die u bij ons plaatst uit te voeren.

Omdat we aan de boekhoudwetgeving moeten voldoen, bewaren we uw factureringsgegevens gedurende een periode van vijf jaar vanaf uw laatste bestelling.

Als u zich abonneert op onze nieuwsbrief, gaat u akkoord met ons beleid inzake persoonsgegevens. Vergeet niet dat u zich op elk moment kunt afmelden voor de nieuwsbrief.

9.1.2 Hoe beschermt Minimum uw gegevens?

We respecteren uw privacy en nemen dit zeer serieus. Daarom spannen we ons op verschillende manieren in om uw gegevens te beschermen, waaronder het opslaan ervan op beveiligde netwerken. Verder kunnen we uw betaalkaartgegevens niet zien, omdat alle gegevens zijn versleuteld en de transacties worden uitgevoerd via gecertificeerde partners.

9.1.3 Deelt Minimum uw gegevens met anderen?

De gegevens die u met ons deelt, worden vertrouwelijk behandeld. We vragen u echter rekening te houden met het feit dat we sommige van uw persoonsgegevens delen met relevante derden. Om uw pakket te bezorgen, voorzien wij onze koerier van de nodige gegevens, waaronder uw voornaam, achternaam, postcode, woonplaats, adres, e-mailadres en uw telefoonnummer.

9.1.4 Waarvoor gebruikt Minimum uw e-mailadres en telefoonnummer?

Wij gebruiken uw e-mailadres om u een bevestiging van uw bestelling te sturen en als u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief, ontvangt u deze ook op het e-mailadres dat u aan ons heeft verstrekt.

9.2 Cookies

Op www.minimumfashion.nl gebruiken we cookies en door onze website te gebruiken gaat u ermee akkoord dat we cookies op uw apparaat kunnen plaatsen. De reden voor het gebruik van cookies is om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en uw ervaring van de site voortdurend te verbeteren. Wij maken gebruik van cookies van Google Analytics. Dit helpt ons om erachter te komen welke delen van onze website u bezoekt.

Als u wilt, kunt u cookies eenvoudig van uw computer of mobiele apparaat wissen. Houd er echter rekening mee dat als u ervoor kiest om cookies uit te schakelen, u niet van alle functies op onze website kunt profiteren.

9.2.1 Wat voor soort cookies gebruikt Minimum?

Wij maken gebruik van cookies van derden van Google, wat betekent dat, wanneer u www.minimumfashion.nl bezoekt, er een cookie in uw browser op uw apparaat wordt geplaatst. Dit soort cookies kan worden gecategoriseerd als 'prestatiecookies'.

We gebruiken ook 'strikt noodzakelijke cookies'. Dankzij deze cookies kunt u door de website navigeren en functies gebruiken, zoals e-facturering of het bekijken van het winkelmandje. Zonder deze cookies kunnen sommige services, zoals de bovenstaande, niet worden geleverd.

9.2.2 Wat kunt u doen als u geen cookies wilt accepteren?

Uw browser heeft instellingen waarmee u kunt bepalen hoe u door websites bladert en hoe u uw cookies beheert. Kijk voor instructies over het omgaan met of verwijderen van cookies onder 'Help' in uw browser.

U kunt ervoor kiezen om cookies uit te schakelen of om, telkens wanneer een nieuwe cookie naar uw computer, tablet of mobiele apparaat wordt verzonden, een melding te ontvangen.

Maar vergeet niet dat als u cookies uitschakelt, sommige services niet beschikbaar zijn.

10. Recht om een klacht in te dienen

Als u een klacht wilt indienen over goederen die bij ons zijn gekocht, neem dan contact op met onze klantenservice. U kunt contact opnemen met onze klantenservice via e-mail of via de post. U kunt onze contactgegevens hierboven vinden onder 'Algemene informatie'.

U kunt een klacht over bij ons gekochte goederen indienen bij het Deense instituut voor geschillenbeslechting, Nævnenes Tus, Toldboden 2, 8800 Viborg, Denemarken. U kunt online een claim indienen via Klageportalen voor Nævnenes Hus.

U kunt ook gebruik maken van het online klachtenregister van de Europese Commissie bij het indienen van uw klacht. Dit is met name relevant als u een consument bent die in een ander EU-land woont. U kunt de klacht indienen via de volgende link: http://ec-europa.eu/odr. Bij het indienen van de klacht moet u ons e-mailadres, info@minimumfashion.nl, vermelden.

Als we niet tot een schikking kunnen komen via het Deense instituut voor geschillenbeslechting, kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie voor consumenten.

Als u een klacht wilt indienen bij de klachtencommissie voor consumenten, volg dan deze link: https://minsag.forbrug.dk/FKVWeb/CheckComplaintStart.aspx

11. Rechtskeuze en -bevoegdheid

Alle overeenkomsten die tussen ons worden gesloten met behulp van deze algemene voorwaarden worden beheerst door het Deense recht. Elk geschil dat zich in verband met ons contract kan voordoen, inclusief het bestaan of de geldigheid ervan, moet worden voorgelegd aan een bevoegde rechtbank in Denemarken. Als consument kunt u een procedure tegen ons aanspannen bij de rechtbanken voor de plaats waar u woonachtig bent.